От 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на камионите над 12 т по най-натоваренитe пътища - plovdiv.utre.bg

От 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на камионите над 12 т по най-натоваренитe пътища

27 декември 2017, 10:51 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия

Днес, от 14 ч. до 20 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в последния почивен ден за Коледа. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.
Ограничено ще е преминаването на камионите над 12 тона по следните участъци от републиканската мрежа:
    автомагистралите;
    път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
    път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“;
    път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
    път I-5 Русе - Велико Търново;
    път I-8 ГКПП „Калотина“ – София;
    път I-9 Варна - Бургас;
    път II-18 Околовръстен път на град София;
    път II-99 Бургас - Царево.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
За улеснение на трафика през Владая днес - от 10 ч. до 20 ч., ще има две ленти за прибиращите се към София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета