Най - много пияни шофьори в София и Пловдивска област - plovdiv.utre.bg

Най - много пияни шофьори в София и Пловдивска област

25 декември 2017, 13:47 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

В 246 от случаите са засечени шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, други 51 – ма са управлявали след употреба на наркотични или упойващи вещества

19070 водачи на МПС са проверени за употреба на алкохол и наркотични вещества в рамките на последната операция на TISPOL, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Операцията е проведена в периода 11 и 17 декември на територията на страната.Тя е реализирана по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. В рамките на операцията пътните полицаи са проверили общо 19070 водачи на моторни превозни средства за употреба на алкохол и наркотични вещества и са установили 297 нарушители. В 246 от случаите са засечени шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, други  51 – ма са управлявали след употреба на наркотични или упойващи вещества.
Статистиката сочи, че най-голям брой проверки са извършени на териториите на ОДМВР Бургас – 1848 и ОДМВР Пловдив - 1422. Най-много водачи, управлявали колите си след употреба на алкохол, са установени от екипите на Столичната дирекция на вътрешните работи – 30 и ОДМВР Пловдив – 23, а най-големият брой, шофирали под въздействието на наркотици - на територията на ОДМВР - Бургас, Габрово и Стара Загора. И от трите дирекции са установени по 5 такива случая.
Числата сочат, че при предишната аналогична операция, проведена от 5 юни до 11 юни 2017 г., са били проверени общо 18538 водачи. Тогава са били установени 350 нарушения - 268 водачи, шофирали след употреба на алкохол, и 82 –ма, управлявали под въздействието на наркотични или упойващи вещества.
По време на сегашната операция, освен за наличието на алкохол, наркотични вещества и техните аналози, на водачите на МПС е извършен контрол за наличието на задължителна застраховка “Гражданска отговорност”. Установените нарушения са били 350. Пътните полицаи са следили и за други нередности и престъпления. Така по време на операцията са  установени 10 случая на притежаване на наркотични вещества и техните аналози, установени са 6 издирвани лица и са разкрити 47 криминални престъпления, част от които - управление на МПС в срок на наложено наказание по административен ред.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета