Благотворителна изложба в галерия „Пловдив” - plovdiv.utre.bg

Благотворителна изложба в галерия „Пловдив”

15 декември 2017, 08:23 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Общински съвет Пловдив

Експозицията с благотворителна цел ще продължи до края на януари

От 18 декември, в изложбената зала на ДПХ във фоайето на Общински съвет Пловдив, ще бъде представена експозиция с декоративни пана на художник - приложника Карамфила Адамова. Творбите й ще оживят пространството със своята специфична техника „мозайка” и богатото разнообразие от материали – стъкло, керамика, цветен пясък и с акцент върху полускъпоценните камъни. Паната на Адамова постигат положително излъчване в резултат на кристалната структура, присъствието на природни материали и символиката от геометрични съчетания. Благоприятното им въздействие е удостоверено от Асоциация "Феномен".
В последните години авторката Карамфила Адамова страда от влошено зрение, което налага сериозна операция. За да събере средства за нея, се решава да разпродаде някои от своите пана.
Карамфила Борисова Адамова се изявява като художник-приложник. Над 10 години е работила като асистент - аниматор в студия за анимационни филми. Разработва колекция от 50 модела битови кукли в български носии, одобрени от комисия по дизайн. Колекцията намира широка реализация в международни изложения в Англия, Франция, Япония, Португалия и Холандия. Има добър прием и в наши държавни институции – Министерски съвет, посолства.
Най-новите разработки са декоративни пана, изпълнени от рециклирани материали – стъкло, керамика, пясък, с акцент на места от полускъпоценни камъни. По мнение на наши радиеситезисти и Асоциация „Феномен“ паната имат положително излъчване благодарение на кристалната структура, присъствието на природни материали и символиката на геометричните съчетания.
Експозицията с благотворителна цел ще продължи до края на януари.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета