„Спомен” на Димитър Манолов открива галерия „Възраждане” - plovdiv.utre.bg

„Спомен” на Димитър Манолов открива галерия „Възраждане”

07 ноември 2017, 09:46 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    галерия „Възраждане“

Изложбата ще остане в галерия „Възраждане” до 20 ноември

Изложба-живопис „Спомен“ на Димитър Манолов (1932 - 2013) ще бъде открита от 18.00 часа тази вечер в галерия „Възраждане”.

Експозицията се осъществява специално, за да се представи луксозният албум на автора, съставен и издаден от галерията съвместно с дъщерята на твореца. Ще бъдат изложени и част от оригиналните картини, влезли в съдържанието на албума.  

„Тази изложба е посветена на спомена за удивителния варненски художник живописец Димитър Манолов, който напусна този свят някак неочаквано и бързо през 2013 г. Обичахме и обичаме този творец, защото освен голямия си талант, той беше много чист и като човек, и като художник. Създал веднъж творческите си оригиналности, собствените си метафори и митове, той не отстъпи от пътя си, дори когато не го разбираха. Особен характер, като за особен художник. Непоклатим в истините си, дори когато профаните го игнорираха. Творчеството си Манолов запълваше по неповторим начин с пейзажи – земни и морски, с трогателна любов към цветята, а женския свят, до който се докосна оригинално и дръзко, ще остане завинаги между най-доброто от подобните в българската живописна колекция.

Майсторската живопис на твореца е актуална вчера, днес и утре.” – казва галеристката Краси Алексиева.  

Изложбата ще остане в галерия „Възраждане” до 20 ноември.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета