"Два свята" сливат художниците Анета Стоянова и Станислав Трайков - plovdiv.utre.bg

"Два свята" сливат художниците Анета Стоянова и Станислав Трайков

31 октомври 2017, 10:03 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Община Пловдив

57 картини представят в първата си изложба пловдивските автори

57 картини представят в първата си изложба пловдивските автори Анета Стоянова и Станислав Трайков. Творбите им са обединени под мотото „Два свята“.

„Изключително съм развълнувана от откриването на първата ми изложба в Пловдив и се надявам нашите картини да бъдат харесани от ценителите на изобразителното изкуство“, каза при откриването Анета Стоянова. „Изкуството е изкуство, когато е споделено. Радвам се, че мога да покажа своите творби пред близки и приятели“, допълни Станислав Трайков. Авторите на елегантната изложба благодариха на всички приятели, които са ги подкрепили в това ново за тях предизвикателство.

Двамата пловдивчани се запознават преди една година, когато Станислав Трайков открива рисуването като „хоби, удоволствие и средство за откъсване от монотонността на ежедневието“, както споделя авторът на 30 от платната в изложбата. „Анета ме въведе в основите на това изкуство, за което съм й много благодарен“, допълва Станислав. Преди това е увлечен от фотографията, с която се занимава повече от 20 години. Миналото лято си купува комплект четки и маслени бои, самостоятелно започва да изучава различни похвати, изследва творбите на известни художници в живописта и прави първите стъпки в изобразителното изкуство. Така се свързва и с Анета, която го е напътствала в новото му амплоа.

Анета Стоянова се занимава с рисуване от 5 клас. Учила е изобразително изкуство при едни от най-известните пловдивски художници. Владее различни техники и стилове на четката. Повече от 15 години е живяла в Англия, където също е представяла свои творби, които са се радвали на успех.

Изложбата на пловдивските автори бе стилно представена от красивото лице на Пловдивската опера Лили Бързева. Творбите на Анета Стоянова и Станислав Трайков са изложени във фоайето на Дома на културата „Борис Христов“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета