Пускат парното - plovdiv.utre.bg

Пускат парното

31 октомври 2017, 09:03 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно

EVN Топлофикация започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти считано от 31 октомври (вторник) 2017 г.  За това информираха от дружеството. С оглед на понижаването на температурите и тенденция към застудяване и с цел осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2017/18 г. Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към някои жилищни и стопански сгради в Пловдив, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона.
Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следния ред, съобразен с нормативната уредба:
   детски заведения
   болнични заведения
   училища и други учебни заведения
   обществени и стопански сгради
   жилищни сгради.
EVN Топлофикация напомня на своите клиенти, че за качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване. Дружеството призовава клиентите си да проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите. В случай, че дисплеят на устройството е без показания да се обърнат към своя топлинен счетоводител.
В случай че през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от EVN България Топлофикация, ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните от дружеството температурни датчици. По този начин дружеството повишава ефективността на работата на системата и позволява намаляване разходите на клиентите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета