Намалява броят на децата, кандидатстващи за прием в детските заведения на Пловдив - plovdiv.utre.bg

Намалява броят на децата, кандидатстващи за прием в детските заведения на Пловдив

25 октомври 2017, 08:23 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

За класирането на 9 ноември директорите ще обявят свободните места в срок до 31 октомври

Намалява броят на децата, кандидатстващи за прием в детските заведения на град Пловдив. В проведеното на 24.10.2017 г. текущо класиране за прием взеха участие 343 деца.  От тях най-много са децата със заявления за прием в яслените групи – 218. За първа възрастова група кандидатстваха 74 деца, за втора – 19, за трета подготвителна група – 20 деца, и само 12 деца за четвърта подготвителна група. Част от децата, взели участие в класирането, имат осигурени места и желаят преместване в други детски заведения.

Въпреки големия брой на обявените свободни места (499 общо), броят на класираните деца е само 134. Причината е в разминаването на желанията на родителите и възможностите на детските заведения. За класирането бяха обявени 157 места за децата в яслена възраст, 82 – за първа възрастова група, 104 – за втора възрастова група, 82 – за трета подготвителна група, и 74 места за четвърта подготвителна група.

От класираните 134 деца 72 деца са за детските ясли, 20 за първа възрастова група, 19 за втора възрастова група, 12 за трета подготвителна група и 11 за четвърта подготвителна група. За всички класирани деца следва записване при директорите на детските градини и ясли в определения от Графика на дейностите срок – 30.10.2017 година. Проверките за настоящ адрес на децата и липса на задължения са автоматични и за тях родителите не е необходимо да представят документи при записването.

След класирането на 24 октомври остават незаети общо 365 места, съответно за яслени групи – 85 места, за първа група – 62, за втора група – 85, и за подготвителните групи съответно 70 за трета и 63 за четвърта. Като цяло броят на местата за детските градини е достатъчен за всички желаещи прием. Препоръката към родителите на все още некласираните деца е да се запознаят с обявените свободни места за следващото класиране, което е на 9 ноември 2017 г., и да подадат своите заявления съобразно възможностите за прием. По-малкият брой точки за район, ако е различен от този на местоживеене, не е пречка за класиране – от съществено значение е наличието на места.

За класирането на 9 ноември директорите ще обявят свободните места в срок до 31 октомври вкл. С всички важни дати за оставащите класирания до края на календарната 2017 година родителите могат да се запознаят от публикувания на страницата на системата www.dz-priem.plovdiv.bg График на дейностите (намира се в раздела с нормативни документи).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета