Над 600 спортни артикула получават училищата по проект “Спортно еждучасие” - plovdiv.utre.bg

Над 600 спортни артикула получават училищата по проект “Спортно еждучасие”

20 октомври 2017, 13:18 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Община Пловдив

Каузата на “Спортно междучасие” е борбата със затлъстяването и пасивния начин на живот

Най-големият магазин за спортни стоки в Пловдив подкрепи “Спортно междучасие” и стана официален спортен партньор на проекта, като осигурява на децата от шест общински училища над 600 пособия за различни видове спорт. От компанията съобщиха, че се включват с удоволствие като партньори на инициативата в подкрепа на каузата за активен начин на живот при децата и подрастващите.

Oт началото на учебната година  са проведени над 60 “Спортни междучасия”. В инициативата, която се реализира по Програма “Пловдив за младите”, участват активно над 3000 деца от 6-те общински училища, включени в проекта. Първият сезон се осъществява благодарение на обединените усилия на две неправителствени организации, местната власт и 17 спортни клуба.

Директорите и преподавателите по физическо възпитание и спорт от ОУ “Райна Княгиня”, ОУ “Васил Левски”, ОУ “Екзарх Антим I”, СОУ “Черноризец Храбър”, СОУ “Свети Седмочисленици” и СOУ “Св.Св. Кирил и Методий” изпратиха до Фондация “Заедно” списъци с най-необходимите за децата спортни пособия, които ще бъдат предоставени от  спортния партньор на проекта. Пособията включват нови футболни, волейболни, баскетболни, хандбални и медицински топки, хилки за тенис на маса, мрежи и ракети за бадминтон, обръчи и важета за скачане, гири, дискове, конуси, ленти за художествена гимнастика и др.,  включително и постелки за гимнастика.

Каузата на “Спортно междучасие” е борбата със затлъстяването и пасивния начин на живот.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета