Текат проверки на близо 100 фирми в Пловдив за наличие на големи суми пари в брой - plovdiv.utre.bg

Текат проверки на близо 100 фирми в Пловдив за наличие на големи суми пари в брой

26 септември 2017, 08:10 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Бизнеса си разпредели 67 280 000,00 лв. дивиденти

Близо 100 фирми в обхвата на Териториална дирекция на НАП Пловдив са селектирани за провеждане на контролни действия за наличие на декларираните от самите тях големи суми пари в брой. До момента на 53 дружества са извършени проверки, с фактическо преброяване на касовите наличности. От тях при 52 задължени лица, са установени липси на паричните средства, за което съответно са изготвени протоколи от общо събрание за разпределяне на дивиденти.
До края на месец октомври е законоустановения срок, в който лицата следва да подадат декларация по чл.201 от Закона за корпоративното подоходно облагане /ЗКПО/ и чл.55 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица /ЗДДФЛ/, в която да декларират размера на изплатените дивиденти през трето тримесечие и да определят дължимия данък дивидент.
Разпределените към момента дивиденти, декларирани от фирмите, са в размер на 67 280 000,00 лв. Дължимия данък възлиза на 3 364 000,00 лв., а срока за внасянето му е до 31.10.2017 г., като част от лицата вече са и внесли дължимото.
От НАП предупреждават, че ако при проверките бъдат открити данъчни и осигурителни нарушения, ще започнат ревизии, за да бъдат установени и неплатени данъци и осигурителни вноски за последните пет години, като се приложи данъчното законодателство в пълната му строгост.

Етикети
пловдив


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета