Фондация „За Нашите Деца“ създаде зала за рехабилитация в УМБАЛ-Пловдив - plovdiv.utre.bg

Фондация „За Нашите Деца“ създаде зала за рехабилитация в УМБАЛ-Пловдив

21 септември 2017, 09:22 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    УМБАЛ Пловдив

Новата зала дава възможност индивидуалната рехабилитация на децата

Зала за рехабилитация на недоносени бебета създаде фондация "За Нашите Деца" в отделението по неонатология на УМБАЛ - Пловдив. Новата придобивка е в изпълнение на споразумението за партньорство между фондацията и здравното заведение, за подкрепа на здравните работници в развитие на иновативни практики на грижа за децата в болницата. Тя е част от услугите за късно проследяване и подкрепа на недоносени бебета след изписването им от болницата. 

Новата зала дава възможност индивидуалната рехабилитация на децата, която от март тази година извършва кинезитерапевт от мобилния екип на фондацията, да става в уютна и стимулираща среда. 

Тази иновативна за България услуга се реализира от фондацията по проект "Грижа в ранната възраст". 

Проект „Грижа в ранната възраст“ е финансиран от фондация ОУК и неговата основна цел е да подобри развитието и благосъстоянието на децата в ранна детска възраст (0-7г.) като въведе интегриран здравно-социален и семейно-ориентиран подход към грижата. Чрез изследователски и застъпнически дейности, както и през пилотиране на социално-здравни услуги за директна работа с деца и семейства, проектът цели да подобри политиката и практиката по отношение на ранното детско развитие в здравната, социалната и образователната системи у нас.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета