22 учители по програма Заедно в час ще преподават в Пловдивско през новата учебна година - plovdiv.utre.bg

22 учители по програма Заедно в час ще преподават в Пловдивско през новата учебна година

13 септември 2017, 15:07 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Фондация “Заедно в час”

Новите учители в региона са шестима и ще преподават по математика, английски език и като възпитатели начален етап

22 учители по програма Заедно в час ще преподават в област Пловдив от началото на новата учебна година. Те ще работят в 12 училища партньори на организацията в Пловдив, Първомай, Ведраре, Брезово, Белозем, Граф Игнатиево, Христо Даново и Динк.
Новите учители в региона са шестима и ще преподават по математика, английски език и като възпитатели начален етап. Още 16 продължават да преподават като учители втора година.
Мисията на Заедно в час е да работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите. За тази цел организацията привлича и подготвя изявени и способни професионалисти с различен профил, които да станат част от образователната система. В рамките на двугодишна програма за професионално и лидерско развитие те получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна, а след това да останат дългосрочно ангажирани в сферата на образованието.
До момента през програмата са преминали 163 души, а през учебната 2017/2018 г. като преподаватели първа и втора година в училище ще влязат близо 170 учители. Те ще преподават в над 80 училища партньори в 12 области на страната: Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.
Регионът на Пловдив е един от първите, в които Заедно в час работи още от 2011 г. Между Община Пловдив и Заедно в час има и сключен меморандум за сътрудничество, свързан с привличането на високо квалифицирани и мотивирани млади хора към учителската професия и създаването на добри практики при подбора и кариерното развитие на учителите. През лятото на 2017 г. Заедно в час беше основен партньор на Община Пловдив при изготвянето на новата стратегия за образованието в града за 2017-2022 г.
В партньорство с Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” пък се осъществяват обученията на новите учители в съответствие с всички изисквания към педагогическите специалисти в България.
Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета