АПИ стартира обществена поръчка за пътя Белица - Загражден - plovdiv.utre.bg

АПИ стартира обществена поръчка за пътя Белица - Загражден

13 септември 2017, 15:02 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Третокласният път осигурява бърза връзка на жителите на Баните, Давидково и Загражден с област Пловдив

Открита е обществената поръчка за избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство /инженеринг/ на 7,5 км от път III-8611 Белица - Загражден от км 10+430 до км 18+000. Третокласният път осигурява бърза връзка на жителите на Баните, Давидково и Загражден с област Пловдив и е алтернатива на път II-86 Пловдив - Асеновград. В началото на юни председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов се срещна с жителите на Белица и Загражден е пое ангажимент за подготовка и стартирането на проекта в кратък срок.
Индикативната стойност на обществената поръчка е 3 785 000 лв. без ДДС. Средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Срокът за изпълнение е 365 календарни дни.
Кандидатите могат да подават офертите си до 17,30 ч. на 6 ноември т. г. Те ще бъдат отворени на следващия ден - 7 ноември, в 14 ч. в АПИ.
С изпълнението на проекта ще се подобрят технико-експлоатационните характеристики на третокласния път, ще се осигури безопасност на движение, ще се намалят амортизационните разходи на превозните средства и времето за пътуване.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета