На "Сцена на кръстопът": Мъже играят ролите във "Веселите уиндзорки" - plovdiv.utre.bg
Alternative Media Group

На "Сцена на кръстопът": Мъже играят ролите във "Веселите уиндзорки"

12 септември 2017, 11:05 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Драматичния театър

До ден днешен The Festival Players има в репертоара си над 80 спектакъла върху шекспирови текстове

Марк Спригс, Стивън Хорнкасъл, Самюел Грифитс, Конър Рийд, Пол Валънтайн и Уилям Рос-Фосет ще влязат в образите на "Веселите уиндзорки" от Уилям Шекспир тази вечер от 19 часа в Драматичния театър. Режисьор е Майкъл Дайър, а оригиналната музика е дело на Джони Копин. Костюмите са на Франсис Холт, а консултант по речта е Триш Найт-Уеб.
Театралната трупа The Festival Players е основана през 1986 г. и първият й спектакъл е „Ромео и Жулиета“ от Уилям Шекспир. До ден днешен The Festival Players има в репертоара си над 80 спектакъла върху шекспирови текстове, играни из цяла Великобритания и в по-голямата част от Западна Европа.
Ежегодно представя продукцията си в Белгия, Холандия, Германия и Норвегия. Базирани в родния град на най-великия драматург на всички времена The Festival Players Theatre Company редом с The Royal Shakespeare Company предлагат най-обширния арсенал от интерпретации на шекспировите пиеси. Артистичен директор на The Festival Players е актьорът Майкъл Дайър. Спектаклите им се открояват с яснотата на класическия прочит на Барда, с енергията на актьорската игра и са провъзгласени за едни от основните износители на шекспировата традиция в Европа.
За отбелязването на 21-ото издание на Международния есенен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ The Festival Players с гордост ще представят една от най-любимите комедии на Уилям Шекспир – „Веселите уиндзорки“, в изцяло мъжки състав по аналогия с представленията по времето на Ренесанса.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета