Служители на ОДМВР – Пазарджик иззеха неистински документи при спецакция - plovdiv.utre.bg

Служители на ОДМВР – Пазарджик иззеха неистински документи при спецакция

19 август 2017, 12:08 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Пресцентър МВР

Операцията е проведена под наблюдението на Районната прокуратура

Множество неистински документи, използвани при първоначална регистрация на автомобили, са открити при спецакция, проведена вчера на територията на Пазарджик. В операцията,  под наблюдението на Районната прокуратура и след одобрение от Районния съд в областния град, са участвали служители на сектор ”Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик.
В хода й са проверени пет търговски помещения, разположени в близост до сградата на сектор ”Пътна полиция”. Те се използвали основно за сключване на застраховки, заплащане на дължими такси, подготовка на документи за регистрация и пререгистрация на МПС. Проверена била и автокъща в Пазарджик, където са били открити множество бланки на договори за покупко-продажба на МПС, внесени от страни от Европейския съюз, както и други съпътстващи регистрацията на автомобили документи. Полицейските служители намерили и непопълнени бланки на френски регистрационни талони. Установено било наличието на фактури на хартия или в електронен вид удостоверяващи фиктивна продажба на МПС между фирми и частни лица.
При проведените процесуални действия са иззети още преносими и настолни компютри, мултифункционални устройства, принтер и др..
С полицейска мярка за 24 часа е задържан мъж от Пазарджик. Работата по разследване и документиране на случая, както и за установяване на съпричастност на други лица към престъпната дейност, продължава.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета