Дюнкерк на Филмови нощи във Филипополис - plovdiv.utre.bg

Дюнкерк на Филмови нощи във Филипополис

29 юли 2017, 18:20 | Руслан Иванов
  • Снимка:
    Кадър от филма

По-късната прожекция ще бъда на анимационното продължение „Aз, проклетникът 3 3D“

Тази вечер, 29 юли /събота/ „Филмови нощи във Филипополис“ ви предоставят възможност да станете свидетели на най-добрия военен филм тази година – драмата „Дюнкерк“ на режисьора Кристофър Нолан. По-късната прожекция ще бъда на анимационното продължение „Aз, проклетникът 3 3D“.
От 21:10 днес „Филмови нощи във Филипополис“ има удоволствието да ви покани на „Дюнкерк“. Филмът разказва за битката за Дюнкерк, която се развива през лятото на 1940 г. и продължава от края на май до началото на юни. Съюзническите сили (предимно британски, френски, полски и белгийски войски) губят и са притиснати от немската военна машина. Останали без други възможности, Съюзниците организират едно от най-мащабните отстъпления, което военната история познава. Стотици хиляди войници бягат от плажовете на Дюнкерк в открити широки кораби. Разглеждано в ретроспекция, това може да не е най-славното решение, но избирайки да живеят, за да се бият друг ден, Съюзниците се спасяват от пълен погром. 
От 23:30 днес ще бъде втората прожекция в лятно кино „Орфей“ на анимационния хит„Aз, проклетникът 3 3D“ от режисьорите Пиер Кофин и Кайл Балда. Историята се завърта около „злодея“ Гру и неговия брат близнак Дру, който един ден се появява пред вратата му. Със златни коси и послания за мир и любов, братът обърква плановете на познатия герой. А какво ли мислят минионите по въпроса?
Билети – на касата на кино „Орфей“ от 19:30 часа, както и онлайн на boxoffice.bg. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета