Пловдив излиза на протест срещу убийствата на пътя - plovdiv.utre.bg

Пловдив излиза на протест срещу убийствата на пътя

17 юли 2017, 10:48 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

В протеста ще се включат още пет български града – Варна, Бургас, Мездра, Русе и София

Протест „Да спрем убийствата на пътя“ ще се проведе в Пловдив на 19 юли, сряда, от 17:30 часа на бул. „Санкт Петербург“. Той се организира от Румяна Чобанова, съпруга на убития на 13 май в града под тепетата полицай. 36-годишният служител от звено „Пътна полиция“ загина на място, след като беше блъснат от джип, управляван от 40-годишна шофьорка.
„Хората искрено съчувстват на пострадалите и техните близки, но проблемите не се решават. Черната статистика ни залива ежедневно от всички медии и не е случайно, че говорим за война по пътищата. Война, която само за шест месеца от тази година е взела около 300 живота и хиляди ранени. Налагат се символични санкции и виновните скоро отново са на пътя. Но законите се правят, за да уредят животът да бъде по-добър и обществото да се развива. Необходими са европейски стандарти, отговорности и прилагането им.
Вярваме, че всички ние обединени можем да въздействаме да започне активна работа по създаването на адекватна политика - РАБОТЕЩИ решения в полза на хората.  Обръщаме се към всички граждани и към власт имащите за обединяване на усилията и изработване на работеща политика срещу проблемите свързани с безопатноста на пътя“, апелира в страницата на протеста в социалните мрежи съпругата на загиналия полицай.
Датата Румяна Чобанова не е избрала случайно. 19 юли е рожденият ден на починалия й съпруг Иван Димитров.
„Протестът е в негова памет, в памет на всички жертви на ПТП и в знак на несъгласие с колективата безотговорност“, казва още тя.
В протеста ще се включат още пет български града – Варна, Бургас, Мездра, Русе и София , пише Дарик.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета