Пловдив посреща част от покрова и одеждите на ”Света Богородица” - plovdiv.utre.bg

Пловдив посреща част от покрова и одеждите на ”Света Богородица”

16 юли 2017, 10:56 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    БПЦ

С литийно шествие светините ще бъдат пренесени, до Митрополитския храм "Света Марина"

Пловдив посреща днес част от покрова и одеждите на ”Света Богородица” от Русия по случай православния празник на ”Света великомъченица Марина” и на едноименния митропилирски храм в Пловдив. По покана на Пловдивския митрополит Николай, от 18.00 ч. в Катедралния храм "Успение Богородично" в Пловдив, игумен Петър Еремеев, ректор на Руския православен университет "Св. Йоан Богослав", ще донесе от Русия част от покрова и одеждите (ризата) на "Света Богородица". Също така по повод празника от Света Гора - Атон ще бъде донесено и подарено на Пловдивската митрополия копие на чудотворната икона на Св.Богородица - "Всецарица".
С литийно шествие светините ще бъдат пренесени, до Митрополитския храм "Света Марина", където ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ. На всеки богомолец ще се дава за благословение икона с образа на "Св. Богородица" и памук, осветени на светините, и ще бъде помазван с елей за здраве и благословение.
От 18.30 часа в църквата "Света Марина " в Пловдив започва празничната архиерейска вечерня, а утре /17 юли/ митрополит Николай ще възглави празнична света литургия в съслужение с митрополити - членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници, уточняават от пловдивската митрополия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета