Станилия Стаменова се класира за финала на 200 м едноместно кану на Европейското в Пловдив - plovdiv.utre.bg

Станилия Стаменова се класира за финала на 200 м едноместно кану на Европейското в Пловдив

15 юли 2017, 17:09 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    ФИСА

Отлична гонка в сериите на 200 м едноместен каяк направи Кристиян Душев, който завърши на втора позиция

Световната и европейска шампионка Станилия Стаменова се класира за финала на 200 м едноместно кану на Европейското първенство по кану-каяк за мъже и жени и пара кану, което се провежда в Пловдив.
Българката тръгна изключително силно, но в последните 50 метра забави темпото и завърши трета в своята серия, което я изпрати директно на финал и й спести преминаването през полуфиналите. Победителка в серията стана Алена Наздрова (Блрс), а втора е Паула Постару (Рум). Гонката за медалите е в 13.37 часа в неделя.
Мирослав Кирчев спечели Б финала на 1000 м едноместен каяк. Българинът успя да надделее в изключително оспорвана гонка над словака Петер Геле. На трета позиция се класира Йо Солхауг (Нор).
Четворката ни каяк Тодор Колевски, Велиян Бъчваров, Кристиян Душев и Христо Реков завъши на 8-ма позиция в Б финала на 500 м.
Отлична гонка в сериите на 200 м едноместен каяк направи Кристиян Душев, който завърши на втора позиция. В тази дисциплина обача директно за финал се класира само първият от серията и така Кристиян ще трябва да мине през полуфиналите.
Даниела Недева и Анастия Лавренова завършиха на 4-та позиция във финала на 1000 м двойка каяк. В дисциплината обаче участваха само 5 лодки, а шампионки станаха Рака Хагимяси и Рамона Фаркаски от Унгария.
Олимпия Душева пък финишира 8-ма в серията си на 200 м едноместен каяк и се класира за полуфинала. Душева, заедно с Пламена Съйкова и мъжката двойка каяк Даниел Караколев и Станислав Димитров също ще гребат в полуфиналите на 200 м.
   Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета