Готови са изравнителните сметки за парното - plovdiv.utre.bg

Готови са изравнителните сметки за парното

01 юли 2017, 09:09 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Над 80% от всички клиенти на EVN България Топлофикация в Пловдив са избрали да ползват предимствата на месечния дистанционен или визуален отчет

Фирмите за дялово разпределение изпратиха на домоуправителите данните от изравнителния отчет на сградите и изготвените индивидуални справки за отопление и топла вода за отоплителен сезон 2016/2017 г.
Над 80% от всички клиенти на EVN България Топлофикация в Пловдив са избрали да ползват предимствата на месечния дистанционен или визуален отчет.
До 15 юли всеки клиент може да подаде възражение до обслужващата го фирма за дялово разпределение  във връзка с данните за изравнителните сметки за отоплителен сезон 2016/2017 г. - обща за сградата и индивидуалните за всички имоти. EVN България Топлофикация съветва своите клиенти да потърсят от домоуправителите или упълномощените лица индивидуалните си справки за консумирана топлинна енергия за отоплителния период 2016/2017 г.
След 15 юли данните ще бъдат изпратени от фирмите за дялово разпределение в ЕVN България Топлофикация, където ще бъдат изготвени изравнителните фактури във вид на дебитни и/или кредитни известия. Известията ще бъдат изпратени до всички клиенти на дружеството през месец август 2017г.
Клиентите, неосигурили достъп, могат да поискат допълнителен отчет и преработване на изравнителната сметка в тримесечен срок от получаване на изравнителната сметка от упълномощения за сградата представител. След изтичане на срока в края на месец септември 2017 г. не се приемат нови рекламации и не се преработва изравнителната сметка.
Съгласно Наредбата за топлоснабдяване, при невъзможност да бъде извършен отчет в даден имот или бъде отказан достъп за осъществяване на визуален оглед на уредите за дялово разпределение, фирмата топлинен счетоводител начислява пълна мощност на потребление на топлинна енергия за дадения имот.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета