В Пловдив представят виртуалната изложба „Модата Алафранга“ - plovdiv.utre.bg

В Пловдив представят виртуалната изложба „Модата Алафранга“

24 юни 2017, 16:43 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Регионален етнографски музей – Пловдив

Посетителите могат да разгледат и предишните виртуални изложби на Регионален етнографски музей

В изложбата „Модата Алафранга“ посетителите виртуално ще могат да се запознаят с пъстротата на възрожденския Пловдив – с навлизането на новото европейско по стил облекло и съпровождащите го аксесоари. Или това е времето на създаване на новия стил „алафранга”, когато отвореният за промяна българин се лута в търсенето на собствена идентичност. Сменя се всичко от възприятията и начина на живот през облеклото (горно и долно), та до дребните аксесоари, които съпровождат бита на „коконата” или господина. Така модният стил „алафранга“ става синоним на стремежа за европеизация и скъсване със старото, изразен чрез невероятното съчетание между чуждо (европейско, ориенталско) и традиционно облекло.
 “We Wear Culture” е страхотен проект, защото позволява да се погледне паралелно и да се направи сравнение на модата по цялата планета. Аз и моите колеги с гордост представяме на света градската мода от Възрожденска България“, категоричен е Ангел Янков, директор на Регионален етнографски музей – Пловдив.
Технологията на Google state-of-the-art включваща виртуална реалност, видео клипове на 360С°, Street View и снимки с много висока резолюция “gigapixel” са използвани, за да съхранят колекциите и да ги направят достъпни за всички. Посетителите могат да разгледат и предишните виртуални изложби на Регионален етнографски музей – Пловдив достъпни на http://www.ethnograph.info/front/virtual_exhibitions.php .Също така с помощта на Street View на закрити пространства онлайн посетителите ще могат виртуално да разгледат музея на http://www.ethnograph.info/front/virtual_tour.php.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета