Ивайло Диманов с концерт за хорей, китара и колумбарий в Пловдив - plovdiv.utre.bg

Ивайло Диманов с концерт за хорей, китара и колумбарий в Пловдив

19 юни 2017, 13:27 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Ивайло Диманов

Ивайло Диманов за трети път представя свой спектакъл в Пловдив

Бардът Ивайло Диманов идва в Пловдив с музикално-поетичния си спектакъл „Концерт за хорей, китара и колумбарий”. Той ще бъде представен на 20 юни от 18 часа в залата на Радио Пловдив. Официалната премиера бе през март в НДК, а тези дни бардът тръгна на турне из страната. Освен в Пловдив, поетът ще гостува в Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Бургас и Варна. 

Ивайло Диманов за трети път представя свой спектакъл в Пловдив. „Щастлив съм, че имам възможността да гостувам отново на древния и вечен Пловдив. Идвам като скромен провинциалист в Европейската столица на културата“, казва столичанинът.

Ивайло Диманов е известен български журналист, писател и бард. Роден е в София, автор на 10 книги с поезия, разкази, театрална критика. Превеждан е на английски, френски, италиански, сръбски, турски и руски. Носител е на множество национални и международни литературни отличия, между които наградата „Димчо Дебелянов”, Яворовата награда „В полите на Витоша”, националното литературно отличие „Николай Хайтов”, наградата „Джагаров” и много други. Ивайло Диманов е имал безброй концерти с авторски песни и поезия в различни градове на България, Чехия, Румъния, Сърбия, Италия, Австрия, Словакия, Гърция, Канада, САЩ, Русия, Белгия, Франция и Великобритания. Пял е с Ал Бано и Ромина, както и със самия Окуджава. 20 години след първата му книга, превърнала се в най-известната стихосбирка на прехода – „Площад Гарибалди”, Ивайло Диманов все още вярва, че честното изкуство е спасение за душата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета