Днес пускат за движение ремонтираното продължение на бул. „6-ти септември“ до Гребната - plovdiv.utre.bg

Днес пускат за движение ремонтираното продължение на бул. „6-ти септември“ до Гребната

14 юни 2017, 08:30 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Община Пловдив

В зоната около парк „Розариума“ са обособени около 200 места за паркиране, като ще бъдат предоставени на гражданите за свободно ползване

Ремонтът на продължението на булевард „6-ти септември“ до Гребната база в район Западен приключи. Движението на автомобили по пътя в участъка от булевард „Свобода“ до улица „Рая“ ще бъде пуснато от 14 юни, сряда.

Дължината на отсечката, на която е положен новият асфалт, е общо 1250 метра, като габаритът на всяко от двете платна за движение е 6,50 метра.

В зоната около парк „Розариума“ са обособени около 200 места за паркиране, като ще бъдат предоставени на гражданите за свободно ползване. За целта са използвани паветата, премахнати заради реконструкцията на „Коматевско шосе“.

За по-голяма безопасност на гражданите са изградени нови тротоари, широки 2 метра, осветление, джобове за спирките на масовия градски транспорт. Прекарана е канализация и кабелни канали, осигурена е и достъпна среда за хората с увреждания.

Също от сряда ще бъде възстановена бариерата на улица „Ясна поляна“, която ще регулира влизането и безразборното паркиране до игрищата и спортните зали на Гребната база. Ограничението беше премахнато, докато течеше ремонтът на продължението на булевард „6-ти септември”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета