Пловдив - домакин на 10-я юбилеен турнир по крикет на маса за деца със специални нужди - plovdiv.utre.bg

Пловдив - домакин на 10-я юбилеен турнир по крикет на маса за деца със специални нужди

10 юни 2017, 07:18 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Община Пловдив

Крикет на маса се практикува от деца с детска церебрална парализа, на колички, с трудна координация, аутизъм и забавено умствено развитие

От 10,00 часа днес в спортната зала на Университета по хранителни технологии ще се поведе 10-я Национален турнир по крикет на маса за деца със специални нужди. КСУ „Олга Скобелева“ ще бъде за пета поредна година домакин на събитието.

Гости ще бъдат представители на държавни, обществени и неправителствени организации. Участници в турнира са деца и младежи от Дневни центрове, Медицински центрове и Центрове за социална рехабилитация и интеграция в страната.
Началото на спортните занимания по крикет на маса в България е поставено от Саиф ур Рехман, който с помощта на обучени от него доброволци развива спортната дейност и в други градове. Крикет на маса се практикува от деца с детска церебрална парализа, на колички, с трудна координация, аутизъм и забавено умствено развитие.
Благодарение на спорта, децата с проблеми в развитието подобряват качеството си на живот и имат възможност за равно участие в дейността на общността.

Етикети
децакрикет


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета