Вяра Антонова представи детски „Мигове от фотообектива” в маазата на къща „Хиндлиян” - plovdiv.utre.bg

Вяра Антонова представи детски „Мигове от фотообектива” в маазата на къща „Хиндлиян”

31 май 2017, 09:15 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    къща „Хиндлиян”

Пловдивчани и гости на града могат да се насладят на детските фотографии в „Мигове от фотообектива” до 29 юни

Изложба с детски фотографии „Мигове от фотообектива” на Вяра Антонова бе открита в маазата на къща „Хиндлиян”. Събитието се проведе в четвъртия ден от програмата на Празник на детето в Стария град.

Това е втора самостоятелна изложба на младата и талантлива авторка, която представя детски моменти, видяни и „запечатани” през нейната гледната точка. Експозицията съдържа 55 творби, в които са уловени образи, настроения и цветове, които подсилват нюансите на детството, както и красиви пейзажи.

„Избрах подзаглавието „В съкровищницата” по аналогия с безценните и безгрижни мигове в живота на всяко дете. Творбите ми са подредени именно в маазата на къща „Хиндлиян”, където преди години нейният собственик- богатият арменски търговец Степан Хиндлиян, е държал ценностите си”, каза развълнувано Вяра Антонова.

Официалното откриване на изложбата се състоя в двора на къщата, като на импровизираната сцена първи излязоха децата от балет „Електра”-мини, които представиха модерен танц.След тях Тодор Борисов изпълни песента „Доброто”. Накрая Вяра Антонова разкри още един свой талант пред публиката, като изпя „Танц с вечерния дъжд” на композитора Стефан Диомов.След което покани присъстващите да разгледат изложбата й „Мигове от фотообектива”.

Специален гост на събитието бе Георги Титюков- заместник-кмет с ресор „Младежки дейности, спорт и социална политика” в община Пловдив.

„Като чуя думата „съкровищница”, се сещам не за скъпоценности, а за една дебела книга на Ангел Каралийчев от моето детство, пълна с чудесни приказки.Детството е един период, който е най-хубавият в живота на човека и към който всеки се връща с умиление и топли спомени.Надявам се, разглеждайки изложбата, и нашите съграждани да си спомнят за тяхното детство,” сподели Георги Титюков.

 

Вяра Антонова е на 19 години, от гр. Пловдив и е студентка 1-ви курс по фотография в АМТИИ.Фотографията грабва любопитството й преди около 5-6 години, но по-сериозно започва да се занимава с нея преди 3-4 години.

 “От 4 години съм част от екипа на предаването „Ася в страната на талантите“, което се излъчва по Пловдивска Обществена телевизия, като оператор – подвижна камера, снимане от ръка. Режисьорът Петър Алексиев е човекът, който ме насочва, мотивира да мисля и който ме обучава в операторското майсторство. Под негови наставления и нещата, които съм учила и продължавам да уча в телевизията, аз започнах по-сериозно да се занимавам и с фотография”, обясни големия си интерес към снимането Вяра Антонова.

 

Амбициозната млада дама е участвала в различни фотографски конкурси, от които е печелила награди. Те са: 

- „Улови мига на доброто“ – 2-ро място, организиран от кметството на район „Централен“, гр. Пловдив -2013г.

- „Водата - синьото злато на България'” - 3-то място, национален фотоконкурс, община Девин – 2014г.

-„Сянката като съдържателен елемент” – 1-во място на национален фотоконкурс, присъдено от д-р Алеш Хръдличка, "Куртово Конаре Фест - Фестивал на чушките, доматите, традиционните храни и занаяти“ – 2014г.

-„Улови мига на доброто“ – 1-во място, организиран от кметството на район „Централен“, гр.  Пловдив 2014г.

 -„Социални мрежи“ – 1-во място, 2016г. , в национално състезание по информатика и информационни технологии „Аз мога тук и сега“, град Девин, категория „Фотография”. 

-„Моята община в Европа“ – 1-во място, 2016г., фотоконкурс, организиран от Областен информационен център, Пловдив.

През есента на 2015г. Вяра Антонова реализира първата си фотографска изложба с благотворителна цел – „Уловени мигове“, с подкрепата на Община Пловдив. 

Пловдивчани и гости на града могат да се насладят на детските фотографии в „Мигове от фотообектива” до 29 юни.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета