Сцена и арка дари Ротари клуб „Пловдив” за юбилей - plovdiv.utre.bg

Сцена и арка дари Ротари клуб „Пловдив” за юбилей

21 май 2017, 12:33 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Община Пловдив

След отличаването на изявени ротарианци последва музикална програма

Ротари паркът в район „Тракия” вече има Филмова и фестивална сцена на открито, както и портална арка. С откриването им бе отбелязан  25-тия рожден ден на Ротари клуб Пловдив и 25-ата годишнина от възстановяването на Ротарианството в града под тепетата.

Това е един проект в подкрепа на Европейска столица на културата 2019, реализиран от пловдивските Ротари клубове по инициатива на Ротари клуб Пловдив чрез събрани средства от Градския коледен бал и от дарители.

Президентът на Ротари клуб Пловдив Христо Иванов припомни историята на ротарианството в града, започнала преди 78 години, както и направеното от пловдивските ротарианци през тези години.

Юбилеят в Ротари парка бе отбелязан заедно с граждани и гости на града, на които пловдивските ротарианци доброволно и съзнателно даряват времето и уменията си в пълно съзвучие с декларираната цел на Ротари-служба на обществото.

Сред гостите на бяха кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, заместник-ректорите на Медицинския университет проф.д-р Виктория Сарафян и проф.д-р Мариана Мурджева, много пловдивски ротарианци,членове на Ротаракт и Интеракт клубове, ръководители и членове на клубове за служба на обществото,на граждански и обществени организации,много жители на района с децата си.

След отличаването на изявени ротарианци последва музикална програма на новата Фестивална сцена на открито с участието на Надежда Димова,студент ІV курс по фармация в Медицински университет – Пловдив; Госпъл хор на чуждестранни студенти от Обединеното Кралство от Медицински университет и младата музикална надежда Ива Ивчевска.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета