Министър Кралев се включи в гребно състезание по повод Деня на българския спорт 17 май - plovdiv.utre.bg

Министър Кралев се включи в гребно състезание по повод Деня на българския спорт 17 май

17 май 2017, 17:15 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    МС

Винаги сме подкрепяли всички общински инициативи за разширяване на спортната инфраструктура

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи в състезание с новите лодки „Дракон“ на гребния канал в Пловдив, което се проведе по повод 17 май – Ден на българския спорт. Отборът на Кралев, кмета на града инж. Иван Тотев, неговия заместник Георги Титюков, районни кметове, общински съветници и капитан - двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов се наложи в демонстративна гонка над сборен тим от пловдивски журналисти, подсилен от сребърния олимпийски медалист Петър Мерков.
„За мен е чест да съм в Пловдив на днешния ден, защото това е не само първият български град, обявен за Европейски град на спорта, но и един от най-големите спортни центрове у нас. Успехите на пловдивските спортисти са огромни, а имената на Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Николай Бухалов, Йордан Йовчев, Ваня Гешева, Наско Търев, Петър Мерков и др. са добре известни не само в България, но и по целия свят. Основната ни задача сега обаче е да запалим колкото се може повече деца по спорта, за да създадем една широка основа, от която да селектираме бъдещите си шампиони. Искам да поздравя всички спортисти, семействата им, родителите на децата, които сега започват да се занимават със спорт. Честит празник на цялата спортна общественост“, заяви Кралев.
 Той изтъкна още, че през последните години Пловдив се превърна в една от световните столици на гребането и кану-каяка и изрази надежда, че проектът за втори гребен канал ще бъде осъществен.
 „Винаги сме подкрепяли всички общински инициативи за разширяване на спортната инфраструктура. Особено пък за Пловдив, защото тук е един от световните центрове в гребането и кану-каяка. Вторият гребен канал ще разшири капацитета на цялата база и възможностите за провеждане на повече състезания, защото изискванията всяка година се увеличават. Само след два месеца тук ще се проведат Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени и Световно първенство по гребане за мъже и жени до 23 години. Убеден съм, че тези състезания ще предизвикат сериозен интерес и ще са генерална репетиция за Световното първенство по гребане за мъже и жени през 2018 г.“, каза Кралев.
Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев връчи на Красен Кралев благодарствен плакет за приноса му за развитието на спорта в града.

Скъпи приятели на спорта, уважаеми спортисти, треньори, спортни деятели, за мен е чест да Ви поздравя по повод 17 май – ...

Публикувахте от Krassen Kralev в 17 май 2017 г.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета