В НБ „Иван Вазов“ отбелязват Деня на книгата и Деня на Земята - plovdiv.utre.bg

В НБ „Иван Вазов“ отбелязват Деня на книгата и Деня на Земята

21 април 2017, 09:57 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Хепънингът е под надслов „Природата и книгите ни дават криле – всичко е в нашите ръце“

В НБ „Иван Вазов“ – Пловдив за трети пореден път ще се проведе хепънинг под надслов „Природата и книгите ни дават криле – всичко е в нашите ръце“ по повод Международния ден на Земята  и Световния ден на книгата и авторското право.  Събитието се осъществява и в подкрепа на „Пловдив – европейска столица на културата – 2019“. В него ще вземат участие ученици и преподаватели от СУ „Патриарх Евтимий“.
Началото на програмата е днес от  10.30 ч. в Конферентната зала на библиотеката с викторина, като добре представилите се в нея ще получат награди. От 13.00 ч. на същото място и на зелените площи пред залата ще се състои същинската част на хепънинга – демонстрации на тема „Звук и светлина“, представени от преподаватели в ПУ „Паисий Хилендарски“ от катедра „Експериментална физика“, изложба на книги на биотематика, представяне на табла за използване на различни видове енергия и т.н.
В тревните площи в работилниците  децата ще изработват кукли от парцали, птици, къщи от отпадъчни материали, ще се представят игрите „Въпросите на Иви и Енчо“, „Пътят на тока“ и т.н. На последна „спирка“ – „Митница“, преминалите през всички етапи и игри ще получат награди. Децата ще получат и Екопаспорт, изработен от ИК „Жанет 45“. Специалисти от НБ „Иван Вазов“ ще раздадат предварително разработени списъци с книги на екотематика.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета