Пловдивските читалища канят деца и родители на „Маратон на четенето – 2017“ - plovdiv.utre.bg

Пловдивските читалища канят деца и родители на „Маратон на четенето – 2017“

21 април 2017, 09:50 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Проявата е посветена на Международния ден на книгата и авторското право

Днес читалищата на територията на Пловдив ще се включат в Националната кампания "МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО". Проявата е посветена на Международния ден на книгата и авторското право  и  цели  да  представи  читалището като значимо, уютно и приятно място за четене, общуване и срещи на общността.
През целия петъчен ден, читалищата ще бъдат сцена за литературни четения на откъси от любими книги, срещи с автори, интересни тематични изложби и други.  Гости ще бъдат писателите Борислав Ганчев, Мирела Конова. Свои стихове ще четат Галина Вълчева, Асен Димитров-Феликс, Еленко Гешев, Евгения Хука-Вълкова. В проявите ще се  включат  и студенти от класа по актьорско майсторство към ПУ"Паисий Хилендарски", Литературен клуб "Метафора". С щанд за книги ще се представи пловдивското издателство "Хермес".
За най-малките посетители в читалищните библиотеки ще се четат произведения на Валери Петров, Елин Пелин, ще се представят любими приказки, ще се проведат занимателни игри с гатанки и пословици от българското народно творчество. Ще бъдат експонирани и изложби с рисувани любими герои.
С включването си в Националната кампания,  пловдивските читалища биха желали чрез разнообразни прояви и предизвикателства да подкрепят жаждата за знания на любознателните деца и възрастните и да привлекат още много приятели и почитатели на хубавите книги.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета