Пловдив отново ще е домакин на Световно по гребане - plovdiv.utre.bg

Пловдив отново ще е домакин на Световно по гребане

03 април 2017, 08:27 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Двете големи международни състезания ще се проведат за първи път в историята на тези спортове в рамките само на 10 дни

Екип на FISA /Световната федерация по гребане/ от вчера е на посещение в Пловдив, за да контролира подготовката за предстоящото Световно първенство за младежи до 23 години през юли 2017 година.

Мониторингът обхваща оглед на гребния канал, както и въпросник от 150 въпроса. С тях ръководителите на Световната федерация трябва да изяснят състоянието и подготовката на гребния канал за състезанието и работата на Организационния комитет на първенството по посрещането на състезателите и условията за провеждане на състезание от най-висок ранг. На работна среща представителите на ФИСА ще се интересуват също от развитието на проекта за втори помощен Гребен канал в Пловдив, който е нужен за следващото домакинство на Световно първенство по гребане в Пловдив през 2018 година.

Представителите на ФИСА ще коментират също така кандидатурите на Пловдив за домакинство на кръг от Световната купа по гребане през 2019 година  и за Световно първенство по гребане за юноши и младежи до 23 години през 2019 година. Градът иска също така да вземе домакинството по гребане за неолимпийски дисциплини през 2020 година.
Днес е предвидена среща с генералния секретар на Европейската централа по кану-каяк Бранко Ловрик, който е в Пловдив за организацията на  Европейското първенство по кану и каяк за мъже и жени. Двете големи международни състезания ще се проведат за първи път в историята на тези спортове в рамките само на 10 дни. Затова взаимодействието между организаторите ще бъде от решаващо значение за успешното провеждане на състезанията.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета