НАП проведе над 700 учебни часа по данъци и осигуровки в средните училища в страната - plovdiv.utre.bg

НАП проведе над 700 учебни часа по данъци и осигуровки в средните училища в страната

27 март 2017, 12:52 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    НАП-Пловдив

ЕС въвежда проект за фискално образование до края на годината

Над 700 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в средните училища в страната проведоха лектори на НАП в рамките на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“. В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователна програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България.
Служителите на ТД на НАП Пловдив изнесоха 115 часа по проекта за текущата учебна година, дори се постави началото на една добра практика чрез проведения изнесен урок в сградата на Агенцията, където младите икономисти имаха възможността да се запознаят отблизо с работните процеси в НАП. Агенцията е пионер и в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение, която беше въведена през миналата година.
На адрес www.vlezvchas.bg са достъпни видео уроци за различните данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, държавния бюджет и други. Данъчните курсовете дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните права“ и други полезни теми за младите. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали в портала могат да отговорят на няколко въпроса и да се състезават за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Близо 500 ученика решават тестове по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg в момента.
През изминалата седмица НАП представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС. Образователният проект на НАП „Влез в час с данъците“ получи висока оценка в Брюксел, като част от подходите, използвани в България ще бъдат възприети и на европейско ниво.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета