“Аз, Даниел Блейк”, носителят на Оскар “Лунна светлина” и “Лудетини” на Паоло Вирдзи - днес в Пловдив - plovdiv.utre.bg

“Аз, Даниел Блейк”, носителят на Оскар “Лунна светлина” и “Лудетини” на Паоло Вирдзи - днес в Пловдив

18 март 2017, 12:24 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Lucky Дом на киното

Прожекциите от София Филм Фест в събота ще започнат от 16:15 часа

Прожекциите от София Филм Фест в събота ще започнат от 16:15 часа, когато можете да гледате “Аз, Даниел Блейк”. Филмът на Кен Лоуч грабна Златната палма в Кан миналата година. През по-голямата част от живота си 59-годишният Даниел Блейк е работил като дърводелец в Нюкасъл. Сега за пръв път има нужда от държавна помощ. Пътят му се пресича с този на самотната майка Кейти, която също е без работа и се грижи за двете си малки деца – Дейзи и Дилън. Даниел и Кейти се озовават на „ничия земя“ и са принудени да се борят с държавната бюрокрация и бушуващия конфликт между работещи и безработни.

От 18:30 часа можете да гледате друг филм победител. “Лунна светлина” грабна три статуетки Оскар - за най-добър филм, най-добър актьор в поддържаща роля и за най-добър адаптиран сценарий. Още от детството му в средата на 80-те години до зрелостта му единствената константа в живота на Широн са наркотиците и насилието. Като дете в училище му се подиграват, а у дома трябва да се оправя с наркозависимата си майка. С израстването му бойното поле се пренася в собствената му психика. Как би могъл да се справи с любовта, която изпитва към най-добрия си приятел?

В 20:45 часа започва филма на Паоло Вирдзи “Лудетини” с Валерия Бруни Тедески, който разказва историята на едно непредвидимо приятелство между две жени. Беатрис е жена, на която някой трудно може да затвори устата. Тя е богата, знатна дама, която вярва, че поддържа интимни отношения със световните лидери. Даниела пък е татуиран интроверт, крехка млада жена, която живее заключена в личната си мистерия. И двете са пациентки на модерната психиатрична клиника Вила Бионди. Те бягат от психиатрията, за да потърсят любов и щастие в света на нормалните хора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета