Увеличил се е броят на кандидатстващите деца за прием в детските заведения - plovdiv.utre.bg

Увеличил се е броят на кандидатстващите деца за прием в детските заведения

22 февруари 2017, 08:09 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Община Пловдив

Резултати проведеното на 21.02.2017 г. класиране за прием в детските заведения на Пловдив

Увеличава се броят на кандидатстващите деца за прием в детските заведения в Пловдив, сочат данните от последното класиране. Най-голям е делът на най-малките деца – тези, които искат да постъпят в детските ясли. От общо 507 деца, взели участие в класирането, 376 са на яслена възраст. Кандидатстващите за подготвителните групи ( 5- и 6-годишните деца) са само 15. Това са главно деца, които сменят адреса си на местоживеене.

По-голям е броят на децата, които кандидатстват за първа възрастова група – 97. От тях 44 деца са родени в началото на 2014 година (навършили са съвсем скоро 3-годишна възраст). Въпреки възможността за участие в класирането, родителите на тези деца следва да знаят, че при класиране към момента децата им попадат в първа или втора възрастова група за настоящата учебна година /групите за децата, родени през 2013 или 2012 година/. Затова в началото на новата учебна 2017/2018 година ще подлежат на преместване в новосформираните първи групи, в които ще бъдат записани 3-годишните деца.

Участващите в класирането деца кандидатстваха за обявените 331 свободни места. 116 деца са класираните, тъй като има разминаване между желанията на родителите и обявените свободни места.

Важно за родителите, които имат регистрация в Системата за прием и са подавали заявления на децата си за яслените групи, е да знаят, че кандидатстването в детските градини става от същите родителски профили. Необходимо е само да актуализират данните в Системата и да добавят нови заявления със съответните желания.

Следващато текущо класиране е на 09.03.2017 г. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 28.02.2017 г. включително. Повече информация заинтересованите родители могат да намерят на http://dz-priem.plovdiv.bg/Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета