17-годишен пловдивчанин се нуждае от средства за лечение - plovdiv.utre.bg

17-годишен пловдивчанин се нуждае от средства за лечение

17 февруари 2017, 17:35 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Петър Мавродиев

10 000 евро са нужни за операция на момчето

10 000 евро са нужни за операция на 17-годишния Петър Мавродиев от Пловдив, който е с диагноза „Детска церебрална парализа” от раждането си.  През годините провежда непрекъснато рехабилитация, занимава се с плуване и конна езда, от които се повлиява добре.
Миналата година д-р Брюно Франиер, в рамките на дейността си към фондация „Суисклиникал”, преглежда Петър и препоръчва да се направи анализ на походката и след това, в зависимост от резултатите, оперативно лечение на левия крак, което ще позволи на момчето да продължи да ходи.

През месец май 2016 в Ортопедична клиника Шпайзинг Виена е извършен анализ на походката и е изготвен план за оперативно лечение, с който д-р Франиер се съгласява напълно.
През юни 2016 год. родителите подават във Фонда за лечение на деца заявление за финансиране на операцията в Австрия. Три месеца и половина по-късно получават отказ с мотив, че лечението може да се извърши в България. Родителите обжалват решението на ЦФЛД в Административен съд и делото все още не е приключило.
Едновременно с това подават заявление в НЗОК за издаване на формуляр за планирано лечение в Европейския съюз S2 и заявлението е одобрено. НЗОК обаче не заплаща разходи за път, престой и следоперативна ортеза.

Петър ще има 6-седмичен извънболничен престой във Виена, а след това и още едно пътуване за рехабилитация и изработване на ортеза. За нощувки, пътни и ортеза са необходими около 10 000 евро съпътстващи разходи извън формуляр S2.
За да помогнете
Изпратете дарителски SMS DMS PETAR
Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS PETAR на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)
https://dmsbg.com/8383/dms-petar-mavrodiev/Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета