Пускат новия светофар на бул. „Александър Стамболийски“ - plovdiv.utre.bg

Пускат новия светофар на бул. „Александър Стамболийски“

16 февруари 2017, 15:38 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Пресцентър

Съоръжението е изградено на едно от най-невралгичните кръстовища по булеварда с интензивен автомобилен трафик

На пълен работен режим преминава новата светофарна уредба на бул. „Александър Стамболийски“ при кръстовището с ул. „Братя Бъкстон“. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев след като подписа заповедта за 72-часовите проби, които стартират в петък и приключват в неделя.
„Поредният нов светофар е част от политиката ни да създадем максимални предпоставки за по-голяма безопасност на всички участници в движението – както шофьори, така и пешеходци“, коментира инж. Борислав Кръстев.
Съоръжението е изградено на едно от най-невралгичните кръстовища по булеварда с интензивен автомобилен трафик. В близост се намират болнични и учебни заведения, траурен парк, строителен хипермаркет и производствените бази на много компании, оттук преминават и  автобусни линии от вътрешноградския транспорт.
„Новата светофарна уредба отговаря на всички съвременни изисквания. 16-те секции са оборудвани с LED модули, високата портална конструкция гарантира добрата видимост, а монтираният контролер е с възможност за включване към центъра за управление на трафика“, обясни инж. Борислав Кръстев.
Той увери, че при благоприятни метеорологични условия предстои веднага да бъде изградена  и нова тротоарна настилка.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета