Ограничeно е движението за моторни превозни средства над 12 тона по пътя Пловдив-София - plovdiv.utre.bg

Ограничeно е движението за моторни превозни средства над 12 тона по пътя Пловдив-София

19 януари 2017, 10:16 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Проходът Троян-Кърнаре е затворен за всички МПС

Ограничeно е движението за моторни превозни средства (МПС) над 12 тона по пътя Пловдив-София на територията на областта поради обилния снеговалеж, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Има и ограничения за тежкотоварни автомобили над 12 тона на територията на област София от столицата до границата с Пловдивска област.

Припомняме и за забраната, която е в сила от няколко дни, за придвижването на всички МПС над 12 тона на територията на областта, като изключение правят пътищата Пловдив-Карлово, Пазарджик-Пловдив-Хасково и АМ „Тракия“.

По пътя Павел баня-Зелениково движението е ограничено за атомобили над 7 тона, а тези до 7 т. задължително трябва да се движат с вериги.

Пътищата Югово-Лъки-Здравец, Храбрино-Лилково, Гълъбово-Бяла Черква и Лъки-Белица са отворени за МПС до 3,5 т., а автомобилите задължително трябва да ползват вериги.

Проходът Троян-Кърнаре е затворен за всички МПС.

Сняг вали над цялата област. Техниката на Областното пътно управление обработва пътищата.

Основните улици и булеварди в Пловдив са обработени, на места заснежени от снега, който продължава да вали. Трафикът е интензивен, От „Пътна полиция“ призовават водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета