За момента на територията на Област Пловдив няма бедстващи населени места - plovdiv.utre.bg

За момента на територията на Област Пловдив няма бедстващи населени места

06 януари 2017, 17:26 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Образуваната снежна покривка в региона не създава опасност за водачите на моторни превозни средства, за това няма въведени ограничения за движение

За момента на територията на Област Пловдив няма бедстващи населени места. Пътищата са мокри, но обработени, почистени и проходими при зимни условия. Снеговалежът в карловско се е засилил и това е довело до преспи и снегонавяване по пътя Карлово-Христо Даново, който временно е затворен за почистване.

Образуваната снежна покривка в региона не създава опасност за водачите на моторни превозни средства, за това няма въведени ограничения за движение, но снеговалежът продължава. Необходимо е шофьорите да се съобразят със зимната обстановка, да шофират със съобразена скорост и да не предприемат пътувания без да са подготвили автомобилите си за движение при зимни условия.

Няколко села в община Карлово са с нарушено електрозахранване. Това са Христо Даново, Слатина, Розино, Иганово и Столетово. Екипите на EVN работят по отстраняване на авариите и в останалите населени места.

От НИМХ БАН – Филиал Пловдив съобщиха, че през деня температурите ще се понижават, като към 14.00 часа ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса.  Ще се създадат условия за навявания, виелици и на места снежната покривка ще достигне между 30 и 50 см. В следобедните часове на 06 януари в западните и централните райони валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъса. В югоизточните райони ще остане облачно с преваляване от сняг. В западните и централните райони вятърът ще е умерен от северозапад, а в югоизточните – силен северозападен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета