От днес влиза в сила нова наредба за прием в детските заведения - plovdiv.utre.bg

От днес влиза в сила нова наредба за прием в детските заведения

01 януари 2017, 12:22 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Следващото класиране е предвидено за 17 януари 2017 г. и ще бъде първото по новата наредба

Считано от 01.01.2017 г. влиза в сила решението на Общински съвет – Пловдив, с което е приета Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски ясли и детски градини на територията на община Пловдив. Родителите могат да се запознаят с новите изисквания от страницата на системата за прием  dz-priem.plovdiv.bg – сектор „Нормативни документи“.

Разликите с досега действащата методика са незначителни и са продиктувани от изискванията на новия Закон за предучилищното и училищното образование. Предвидена е възможност 2-годишните деца да кандидатстват за първа група. Родителите, обаче, трябва да знаят, че едновременното изпълнение на няколко задължителни условия, предвидени в наредбата, както и на изискванията за осигуряване на подходящи условия по отношение на среда и обзавеждане, на храненето и персонала за децата на тази възраст не винаги ще са налице. Затова препоръката е да се ориентират предимно към детските ясли.

Другите основни промени са свързани с възможностите за кандидатстване за по-голяма или по-малка възрастова група, за условията за отписване на децата и  начина за разрешение на кандидатстване за друго детско заведение без детето да бъде отписано от посещаваната детска градина или ясла.

Следващото класиране е предвидено за 17 януари 2017 г. и ще бъде първото по новата наредба.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета