Затварят пътя Смолян – Рожен - plovdiv.utre.bg

Затварят пътя Смолян – Рожен

15 декември 2016, 17:04 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

По време на ограничението трафикът ще преминава по обходен маршрут

От днес до 9 ч. на 21 декември (сряда) се затваря за движение път II-86 Соколовци - Смолян в участъка от митницата в гр. Смолян (км 104+600) до кръстовището със светофарната уредба в кв. „Устово“ (км 105+400). Спирането на трафика е поради извършването на строителни работи, част от Главната пътна комуникация на Смолян. До 9 ч. на 21 декември в отсечката ще бъдат пропускани само автобуси на градския транспорт и автомобили със специален режим на движение, съобщават от АПИ.
По време на ограничението трафикът ще преминава по обходен маршрут Смолян - Пампорово - Проглед - Соколовци и обратно. През този период отпада забраната за движение на товарни автомобили над 3,5 т по третокласния път ІІІ-8641 Пампорово - Смолян. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки указанията на сигналистите в участъка от пътя.
Изграждането на Главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект „Транзитни пътища V“. Участъкът е с обща дължина 3,4 км. Започва от митницата в кв. „Устово“ (при км 96+560 на път ІІ-86 Асеновград – Смолян) и завършва при местността Бункера на кв. „Райково“ (при км 2+360 на път III-866 Смолян – Рудозем).
Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на път II-86 Асеновград - Смолян и път III-866 Смолян – Рудозем като се избягва преминаването през кв. „Устово“ на гр. Смолян. Строителните дейности се изпълняват при пълна мобилизация.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета