Обсъждат изграждането на жп естакада и нов жп мост над Марица - plovdiv.utre.bg

Обсъждат изграждането на жп естакада и нов жп мост над Марица

09 декември 2016, 16:08 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

От ръководството на НКЖИ искат да чуят гласа на жителите на града под тепетата относно идейния проект за жп участък Пловдив-Филипово

Обществено обсъждане на проект за изграждане на жп естакада и нов железопътен мост над река Марица в участъка между Централна гара и Филипово ще се проведе на 14 декември (сряда) от 17 часа в заседателната зала на Общинския съвет в Пловдив.
От ръководството на НКЖИ (Национална компания „Железопътна инфраструктура“) искат да чуят гласа на жителите на града под тепетата относно идейния проект за жп участък Пловдив-Филипово. Основните акценти от междугарието Пловдив-Филипово включват изграждане на жп естакада, която ще елиминира сега съществуващите 3 прелеза по бул. „Пещерско шосе“, „Свобода“ и „Шести септември“.
Старите еднопътни съоръжения пък ще бъдат подменени с 3 двупътни жп надлеза, два пешеходни подлеза, двупътен жп мост над река Марица, а в района на стадион „Пловдив“ ще бъде изградена нова жп спирка. В проекта, който е част от големия проект  „Развитие на железопътен възел Пловдив“, е заложено изграждане на шумозаглушителни огради по протежение на естакадата и в зоните с жилищно застрояване и предпазни огради – в индустриалните зони.Коментари (1)

Потребител
шшшш
Оправете пасарелката до Централна гара и я пуснете за движение на хора.
10 декември, 05:19 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета