Връчиха годишните награди на Дружество на пловдивските художници - plovdiv.utre.bg

Връчиха годишните награди на Дружество на пловдивските художници

08 декември 2016, 15:17 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Община Пловдив

Скулпторът Цвятко Сиромашки е тазгодишният носител на „Наградата на Кмета на Пловдив“

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев връчи „Годишните награди за постижения“ на членовете на Дружеството на пловдивските художници, които се присъждат традиционно в категориите „Живопис“, „Графика“, „Скулптура“ и „Млад автор“.
Всяка година, едно от най-старите творчески сдружения в България организира в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, мащабна обща изложба, в която участва ярко съзвездие от творчески индивидуалности - автори от различни поколения и жанрове.
Откриването на Коледната изложба - 2016 и церемонията по награждаването на отличените творци се състоя миналата вечер в залата на ул. „Гладстон“ 32, в присъствието на множество колеги, приятели, почитатели и медии. Гости на събитието бяха също заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева и директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Кирил Велчев.
За изложбата, в която тази година участват общо 98 автора със 159 творби, от които – 35 номинирани, както и за работата на журито, разказа председателят на ДПХ Снежана Фурнаджиева, която откри събитието.
Наградата за живопис получи Васко Стоев, за графика - Димитър Воденичаров, за скулптура - Вячеслав Есенков, а за млад автор - Осман Юсеинов.
Скулпторът Цвятко Сиромашки е тазгодишният носител на „Наградата на Кмета на Пловдив“. Специалният приз бе учреден по инициатива на инж. Иван Тотев за първи път миналата година, с лични средства на градоначалника.
Наградените получиха почетните дипломи и парични премии, осигурени от община Пловдив.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета