Правителството отпусна над 2 милиона лева за инфраструктурни обекти в област Пловдив - plovdiv.utre.bg

Правителството отпусна над 2 милиона лева за инфраструктурни обекти в област Пловдив

08 декември 2016, 11:56 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    wikimedia.org

Това са важни за област Пловдив проекти, те са от изключително значение за общините Раковски, Родопи и Марица

На свое заседание от 7.12.16 година Министерският съвет отпусна средства за  реконструкция на улиците "Райко Даскалов" и "Христо Ботев" в община Раковски, за разширение на сградата на детска градина "Пролет", с. Рогош, Община Марица и за неотложни аварийно възстановителни работи на пътя за с. Извор, община Родопи.
„Това са важни за област Пловдив проекти, те са от изключително значение за общините Раковски, Родопи и Марица и за това съм изключително благодарен на правителството в лицето на министър-председателя Бойко Борисов, на Министерски съвет и на министъра на финансите Владислав Горанов за взетото решение,  коментира областният координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област Розалин Петков.
„Имаме проектна готовност и при добро време започваме с усвояването на средствата още в началото на следващата година“, бе категоричен кметът на Раковски Павел Гуджеров. Община „Марица“ също имат готовност за направят първата копка на разширението на сградата още през януари, каза председателят на Общинския съвет и общински ръководител на ГЕРБ-Марица Гергана Трендафилова. Тя уточни, че сградата ще се простира на площ от 550 квадратни метра, ще бъде на два етажа и там ще се обучават две групи деца. При добри атмосферни условия аварийните дейности по пътя за село Извор, община Родопи също ще започнат в началото на годината , каза и кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета