Градската художествена галерия-Пловдив показва колекцията на местна фирма - plovdiv.utre.bg

Градската художествена галерия-Пловдив показва колекцията на местна фирма

03 декември 2016, 16:27 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    ГХГ

Тазгодишният календар на Галерията ще завърши с представянето на ценни произведения живопис и скулптура

Градската художествена галерия в Пловдив следва своя установена традиция да показва значими арт колекции, собственост на институции или на индивидуални колекционери. Тазгодишният календар на Галерията ще завърши с представянето на ценни произведения живопис и скулптура, притежание на НОВИЗ АД. Сбирката може да бъде видяна от 5 до 30 декември 2016г. на двата етажа в Залите за временни изложби на ул. „Княз Александър I“ №15. Официалното откриване ще състои на 5 декември от 18,00 часа.

Почитателите на изкуството ще се насладят на една представителна колекция, създавана през последния четвърт век с истинска страст, която съдържа творби на стари български майстори от края на 19 и началото на 20 век, картини на цялата пловдивска школа - от Златю Бояджиев и Цанко Лавренов до днешните артисти. Произведенията, собственост на НОВИЗ АД, не „пристигат“ в Галерията от трезори и депа, а от стените на офисите и общите пространства на дружеството, изложени достъпно пред погледите на служители и партньори. През декември, обаче, могат да бъдат разгледани заедно в общото галерийно пространство от всеки пловдивчанин и гост на града.

Експозицията е обогатена и от новите издания на стойностни български книги от 19 и началото на 20 век, чието отпечатване е финансирано от дружеството.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета