Възможност за полет - Една кампания, породена от надеждата за доброта - plovdiv.utre.bg

Възможност за полет - Една кампания, породена от надеждата за доброта

21 ноември 2016, 18:16 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Паралелен свят

Всеки заслужава своя летящ старт в живота!

Възможност за полет  -  Една кампания, породена от надеждата за доброта, равнопоставеност и общност! Всеки заслужава своя летящ старт в живота! Не всеки обаче започва от стартовата линия и именно тук вече е нашата роля – ролята на общността, на социума, това което ни прави хора. Ние, хората трябва да забелязваме и помагаме на тези, които са малко по-назад и имат нужда от подкрепа в своето състезание, за да могат да го завършат достойно. От това имат нужда много хора, но в нашия фокус попаднаха децата аутисти, които се оказаха не малко и колкото да не ги виждаме, те са част от нас и имат нужда от помощ.
Изхождайки от това, че добротата е важна почти толкова, колкото и храната, ние решихме да ги обединим и да създадем първата по рода си инициатива, чрез която да помогнем на тези, които имат нужда, чрез това, което умеем най-добре – вкусната, качествена храна. Ние сме група от главни готвачи и ресторантьори и решихме да използваме своята сила за да създадем друга, така жизнено необходима храна – добро, което макар и малко да зареди с енергия и позитивизъм нашето общество. Храната в чинията е за нашето физическо съществуване, но за духовното ни израстване и чувството за общост, то доброто е една от така полезните жизнено-необходими храни. Така се роди идеята за благотворителна гала вечеря, на която да представим и двата вида храна, съчетавайки ги по най-добрия начин.
С инициативата, в която се включиха много наши партньори и приятели, целим да подпомогнем адаптирането на деца и младежи към социален живот, като подкрепим усилията на родителите от сдружение „Паралелен свят“. Тази организация, сформирана от майките на деца със специфични потребности, повече от шест години успешно работи за тяхната интеграция, за да стигне до днес - изграждайки свой собствен център в който всяко дете ще намери своето АЗ.
Чрез тази инициатива ние не целим единствено събирането на финансови средства, но и нещо може би по-важно – събуждане на отношение у обществото спрямо този проблем. Именно това би помогнало много повече на тези деца в техния път, който ще се върви не другаде, а именно в редиците на това общество.
Благотворителната вечер, ще се състои на 9.12.2016 г. От 19.30 ч. в палата №7 на Панаира.

Зад гърба ни застанаха редица партньори, благодарение на които сътворихме и нашето меню:
Млечен терин върху карпачо от мариновано червено цвекло, с хрупкава пикантна брускета и микс микро салати с меден дресинг. Картофено суфле с течен център от моцарела върху консоме от грах с пепел от манатарки и чипс от праз. Бавно печен свински джолан с мармалад от червен лук, мус от тиква и печен кестен. Пуширана круша пълнена с мус от горгонзола, обвита в хрупкав черен шоколад върху гореща карамелена лава черен пясък от дехидратиран шоколадов мус и есенни цветя. Всяко от изброените ястия, ще бъдат поднесени с вино, което ще съчетава най-добре изисканите вкусове. Подготвили сме разнообразна програма за вечерта с участието на фолклорни групи, джаз музиканти и двама водещи на събитието. 

Кампанията е с надслов: “Възможност за полет”
От името на всички нас и родителите на тези деца, се надяваме да се включите в тази благородна кауза в навечерието на Коледните празници, за да дарим заедно усмивки и възможност за полет на тези деца! Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета