Откриват „Дните на младото вино“ с благотворителна кауза за деца - plovdiv.utre.bg

Откриват „Дните на младото вино“ с благотворителна кауза за деца

21 ноември 2016, 06:31 | plovdivutre
  • Снимка:
    Дом на етносите

„Дните на младото вино“, с които традиционно стартира Дефиле на младото вино, тази година ще бъдат открити официално в Дома на етносите в Пловдив тази вечер  с благотворителна изложба, средствата от която ще бъдат дарени на 6-месечната Александра, 4-годишния Емо и 15-годишната Саня. Техните лечения първоначално са били одобрени от Център “Фонда за лечение на деца”, но на по-късен етап тази година получават отказ от екпертна комисия към фонда.
 Кампаниите за спасяване на децата са актуални, а събирането на средства се подпомага от Български дарителски Форум и всеки може да следи актуалната информация на специалните страници във фейсбук, както и на сайта www.dmsbg.com , потвърди директорът на форума Красимира Величкова.
4-годишният Емо е със „Сарком на Юинг” и трябва да премине през 4 курса химиотерапия, 15-годишната Саня е на хемодиализа и се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, а малката Алекс е с родена деформация и трябва да й бъде направена операция на крачето в бебешка възраст, за да не остане инвалид. 
Изложбата “Бъди МИЛ” ще бъде открита от 18.00 ч.  в Дома на етносите в Пловдив (бул.”Цар Борис III Обединител” 79). Специалният коктейл  за колекционери и дарители е от 19.00 ч. 
Изложбата ще остане отворена за посетители всеки ден от 11 до 17ч. през цялата седмица на Дефиле на младото вино  до 27 ноември.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета