Родители напират за избрани детски градини - plovdiv.utre.bg

Родители напират за избрани детски градини

23 октомври 2016, 11:21 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Община Пловдив

Приети са само 157 деца от 429 свободни места

Данните от класирането показват, че кандидатстващите за прием 385 деца са по-малко от обявените 429 свободни места. Въпреки това съотношение, класираните деца са само 157. Причината е във факта, че родителите предпочитат точно определени детски заведения и при подаване на заявления за участие в класирането не се съобразяват с обявените свободни места.

Част от кандидатстващите деца за детските градини, на възраст между 3 и 6 години, вече посещават детско заведение, но участват в класирането с желание за преместване. Най-голям процент от участващите в класирането (221 деца) са под 3-годишна възраст и кандидатстват за детските ясли. Родителите на некласираните деца трябва да знаят, че все още има деца, които навършват 3-годишна възраст в края на календарната година и ще освободят места в яслите за по-малките.

За подготвителните групи за 5- и 6-годишните деца може да бъде отчетено, че всички деца, подлежащи на задължителна подготовка, са с осигурени места. В класирането взеха участие само шест 6-годишни и 17 петгодишни деца за обявените общо 98 места. Това са предимно деца, които се преместват от други населени места, между различни райони на града или се връщат от чужбина.

До края на календарната 2016 година ще бъдат проведени още три класирания. Първото от тях  ще бъде на 8 ноември. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 31.10.2016 г. Предстои изготвяне на графика за следващата 2017 г. Родителите могат да изпратят своите предложения, отнасящи се за сроковете и датите в календара на дейностите, на електронния адрес на Системата за прием dz-priem@plovdiv.bgКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета