Уредници на Старинен Пловдив изложиха свои творби в „Стамболян” - plovdiv.utre.bg

Уредници на Старинен Пловдив изложиха свои творби в „Стамболян”

22 септември 2016, 13:39 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Пресцентър

Изложба „Нещо повече от Нас” бе открита в музейна къща „Верен Стамболян”. Събитието е част от богатата програма на Празници на Стария град 2016, като се организира от Община Пловдив, Общински Институт „Старинен Пловдив” и Градска художествена галерия-Пловдив.

Бивши и настоящи уредници в обектите на Старинен Пловдив показаха за първи път съвместна изложба и се изявиха като утвърдени автори. Идеята е експозицията да стане традиционна.

Матей Матеев, Михаил Анастасов, Моника Роменска, Красимир Линков, Севлия Цуцекова, Венцислав Атанасов и Цветан Мумджиев представиха свои произведения пред публика.

Изложбата е без журиране и регламент за участие с брой на работите и специфичната техника.

Авторите са избрали иконопис, маслена живопис, графика, дигитално изкуство и изкуствознание.Техните творби са експонирани в сутерена на къща „Верен Стамболян”.

На първия етаж на къщата са символично разположени творби на световно известни автори, приятели на Димитър Киров -  Вежди Рашидов, Николай Кучков, Емил Стойчев, които показват портрети на Ди Киро.

Всички 7 участници в изложбата „Нещо повече от нас” бяха удостоени с почетни грамоти като съоснователи на събитието, които им бяха връчени лично от директора на ОИ „Старинен Пловдив” - Минко Кафтански.

„Старият град е една житейска школа, той е един дух, център, място, който ни зарежда с многопластова култура на всеки ъгъл”, коментира Красимир Линков, директор на Градска художествена галерия-Пловдив.

Той е не само един от авторите на изложбата „Нещо повече от Нас”, но и първият уредник в ОИ „Старинен Пловдив”.

Изложбата може да бъде разгледана до 30.09.2016 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета