Без милост! EVN дърпа шалтера на "Света Марина" - plovdiv.utre.bg
Alternative Media Group

Без милост! EVN дърпа шалтера на "Света Марина"

11 март 2013, 17:11 | Петър Петров
  • Снимка:
    plovdiv.utre.bg

    В храма скоро ще остане само светлината на свещите

Църковното настоятелство не успя да продаде Ролекса на митрополит Николай, за да плати сметката за ток от близо 3000 лева

Утре токът към административните обекти на храм "Света Марина" ще бъде спрян, обявиха от EVN.

Днес чиновници на монополиста са изпратили предизвестие до църковната обител. Електроснабдяването ще бъде преустановено по следния график:

На 12.03.2013 г. в 14.00 часа предстои преустановяване захранването с електрическа енергия на административни обекти. 

На 13.03.2013 г. от 14.00 часа ще бъде прекъснато захранването с електрическа енергия на храм "Света Марина".

От дружеството изпратиха и съобщение по този повод:

"EVN България е принудена да пристъпи към тези мерки поради все още непогасеното задължение за реално консумирана електроенергия от клиента, което се доказа и от повторната проверка на консумацията.  За съжаление въпреки заявеното няколкократно от EVN България, както в писмена кореспонденция, така и чрез медиите, желание за среща с представител на храм "Света Марина" за намиране на удобен и за двете страни вариант за решаване на въпросите със задълженията, такава среща и до днес не бе осъществена. Това принуждава EVN България да предприеме действията, предвидени за всички клиенти с просрочени задължения за електроенергия."

Пловдивският митрополит Николай дари своя "Ролекс", за да бъде платена януарската сметка от близо 3000 лева. Скъпият часовник обаче така и не бе продаден на специалния публичен търг, организиран вчера.Коментари (4)

Потребител
EX
KAK NE GI E SRAM TIQ TAPACI DA SPRAT TOKA NA CURKVATA,TAQ VENETA KVO MI SE PREVZEMA..ONIQ MAZEN GEI DADE TOQ KOMENTAR SHTOTO MU OTKAZAHA CHASOVNIKA INACHE SHTESHE LI DA GO VURNE V PROTIVEN SLUCHEI,MNOGO STE TUPI BE,KATO NE RAZBIRATE NE PISHETE KOMENTARI,AKO SPRAT TOKA NA CURKVATA UTRE,TRQBVA DA ZAPALIM CQLOTO "EVN"
12 март, 02:47 ч.
Потребител
акат
е как не ги беше срам
11 март, 20:43 ч.
Потребител
Незапознат
Това са инсинуации, само приходите от свещи за задушница, която мина сигурно са повече.
11 март, 17:50 ч.
Потребител
Венета
Евгени Минчев предложи 5000 лева, но му беше отказано. А той имаше идея да върне часовника на дядо Николай. Сега, няма как - ще бъде честно да се постъпи с църквата така, както би се постъпило с всеки друг абонат.
11 март, 17:25 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета