Времето през февруари: слънце, дъжд и сняг - plovdiv.utre.bg
Alternative Media Group

Времето през февруари: слънце, дъжд и сняг

30 януари 2013, 14:08 | Plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Plovdivutre.bg

Валежите идват в средата на месеца

Средната месечна температура за февруари в Южна България ще бъде между 1 градус и 5 градуса. В планините – между минус 8 градуса и минус 4 градуса. Такава е прогнозата Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Тази година се очаква средната февруарска температура да бъде около и над нормата. В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 10 градуса и минус 15 градуса, при ясно и тихо време и наличие на снежна покривка не е изключено и по-ниски. Най-високите температури ще бъдат между 15 градуса и 20 градуса.

В Пловдив февруари ще започне с температури от 13 градуса до минус 2. В средата на месеца ще има дъжд, възможно е преваляване и от сняг.

Тази година се очаква сумата на валежите през месеца да бъде над нормата.

През първата половина от второто десетдневие ще е малко по-студено, но температурите ще са близки до обичайните. През втората половина от десетдневието ще има повече спокойни дни, без съществени валежи, но с по-ниски минимални температури.

В началото на третото десетдневие има вероятност за валежна обстановка, но впоследствие тенденцията е към затопляне и време без валежи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета